A legszebb emlékek februárból

Már csak órák vannak hátra ebből a hónapból. Én pedig tartok egy rövid számadást. Jó visszagondolni. Nem nézek a sötét sarkokba, a zsákutcákba, csak azokra, amelyek felvidítják a szívemet.

A hónap első szombatján életemben először önkénteskedtem egy társasjátékos csoportban(lehet, hogy ezzel felfedem valódi személyemet egy bloggertársamnak, de annyi baj legyen, de azért maradjon ez a mi titkunk 🙂 ). Sok-sok játékot tanítottam be, egynél egy fontos szabályt elfelejtettem mondani, de ezenkívül derekasan helyt álltam, úgy érzem.  Beszélgettem az emberekkel, sikerült jobban megnyitnom magam, mint amennyire általában sikerül, és úgy érzem, ez most a legfontosabb.

Ezenkívül a hónap utolsó péntekén részt vehettem egy fergetes farsangi táncosbálon. Terveztem én is beöltözni. Waldonak. És itt jön a nagy kérdés? Te ismered őt? Eddig alig találkoztam emberrel, aki tudta, ki ő. Úgyhogy álljon itt a tiszteletére egy portré:

9fsglcz

A következő képen pedig elbújt valahol, és meg kell találni a tömegben:

 

Emlékszem, egyszer láttam a könyvesboltban a star wars-os(mi más?:D ) változatát, ahol a karaktereket kellett megkeresni a rajzjelenetekben. De a gyerekkori emlékeimben a rajzfilm él, ahol kimerevítették a képet, és ott kellett keresni Waldót.

De sajnos nem találtam megfelelő felsőt a feladathoz. Pedig körbejártam gyakorlatilag a város összes ruhaboltját és turkálóját, de a vízszintes fehér-piros csíkozás, tetőtöl derékig, úgy néz ki nagyon ritka. Csak 10 ezer forintért lehetett volna rendelni, de azt pedig nem reszkíroztam meg. Aztán utána volt még egy méhecskés fellánglás, amikor megláttam egy női jelmezt a boltban, de az már elég gyorsan alábbhagyott. Beértem az elegánssal a bálra. Az is elég új volt nekem, új nadrágban, új ingben feszítettem, többen is megjegyezték, hogy milyen jól nézek ki. Nagyon jól esett. A többiek szerelése közül leginkább a pilóta tetszett(pilóta napszemüveg+fehér egyenruha, amiről először azt hittem, hogy tengerész, de utána kiokosítottak). Te mi lennél farsangon?

De a bál maga nem is a ruhák miatt lett emlékezetes, hanem, hogy igazán szabad voltam. Táncoltam, még egy pörgőrúgást is eleresztettem.Táncoltam, mint egy tökkelütött, és élveztem. Majd utána hazafuvaroztam egy érdekes, kedves lányt. Most is voltak megakadások bennem, amikor éreztem, hogy valamit akarok, de nem ment. De nem volt sok. Szabadnak, energikusnak éreztem magam. Spontánnak.  És erre van a legjobban szükségem most.

Neked mi volt a legszebb emléked? Nagyon kíváncsi vagyok 🙂

 

És végül még valami: a dal, amit imádok ebben a hónapban:

15 thoughts on “A legszebb emlékek februárból

 1. Az első bekezdés alapján tényleg felismertelek, de nem is baj. 🙂 Aztán rájöttem, hohy olvastam már ezt a blogot, csak nem tudtam, hogy te vagy. 😀 Az az élmény amúgy nekem is tetszett és örülök, hogy tegnap is megismételhettük. 🙂

  Waldót én is csak a “keresd meg Waldót” képről ismerem. 😦 De megnéztelek volna abban a jelmezben! 😀 Kár, hogy nem sikerült megszerezni… 😦

  Mi lennék farsangon? Jó kérdés… Ha tudnám, hogy néz ki egy troll, talán annak öltöznék… Tudnék azonosulni a jelmezzel! 😀

  Örülök, hogy felszabadultan tudtál táncolni. 🙂 Mi segített? Csak a hangulat, vagy más is pl. alkohol, stb.? (Amúgy nem nézném ki belőled, hogy ilyesmivel mérgezed magad…)

  Like

 2. “lehet, hogy ezzel felfedem valódi személyemet egy bloggertársamnak, de annyi baj legyen, de azért maradjon ez a mi titkunk ” – Természetesen a mi titkunk marad, de amióta ez kiderült, azóta ahogy olvasom a bejegyzéseidet, a te hangodon hallom magamban a szöveget.

  Like

 3. Még valami az önkénteskedésedről. Szombaton én is ott leszek, ahol te önkénteskedsz. Az egyik kedvenc hobbim (te ezt tudod már régebbről, máshonnan is), és tudom, hogy nem hagyom abba soha, és hogy korhatár nélküli tevékenység, de néha már elgondolkozom, hogy hány éves korig vállalható… Meddig lehet másoknak bevallani?

  Like

  • Ezek szerint mégsem leszel, pedig pénteken még úgy volt, hogy igen. Kár. Pedig biztos te kaptad volna most is a díjat… Szívesen leírnám a gondolataimat, de nincs igazán hol. A képes blogomba nem nagyon ilik bele, mert ezt nehéz képekkel bemutatni, Facebook jegyzetben meg biztos sok negatív hozzászólást kapnék. Talán nekem is kellene egy ilyen személyes blogot is indítani… Amúgy szerinted hány éves korig lehet másoknak bevallani?

   Like

 4. A kérdés csak annyi lenne: hány éves korig lehet másoknak bevallani, hogy az ember felnőtt létére társasjátékot játszik? Ennél többet nem tudok leírni…

  Like

  • Gondolkodtál rajta. Gondolatok születtek. Feltételezem, megpróbáltad a legjobb tudásod szerint megválaszolni a kérdést. Többet tudsz írni, mint magát a kezdőgondolatot, a kérdést magát.

   Liked by 1 person

   • Annyit tudok csak, hogy nem tudok semmit. Mert szerintem nincs egységes krohatár. Attól füg, kinek árulom el. Ismerek olyan embereket is, akik játszanak, még nálam idősebbeket is, és nekik elmondom, hogy én is. És pozitívan állnak hozzám. De ismerek olyanokat is, akik szerint társasjáték max. 10 éves korig. Nekik nem vallanám be… (A rokonságban is van ilyen is, olyan is.) És arra jutottam, hogy ez intelligencia kérdése is. Intelligens embereknek bátran elmondhatom, akármi is a hobbim, és akárhány éves vagyok (pl. a Mensában is nagy divat a társasjáték, tizenévestől a nyugdíjasig mindenki játszik, és ők hivatalosan is intelligensnek minősülnek, a teszt alapján a felső 2%), kevésbé intelligens embereknek kevésbé. Tehát nem igazán az én koromtól függ, nem tudok érdemben (egy számmal) válaszolni a saját kérdésemre…

    Like

 5. Az, hogy el van rejtve benne egy állítás. Felteszek egy másik kérdést: “mióta vagy házas?” Erre sem tudsz számszerű választ adni, mert a benne elrejtett állítás nem tükrözi az igazságot. De érdemi választ viszont tudsz adni, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a benne elrejtett feltételezés nem igaz(“nem vagyok házas”).

  Liked by 1 person

 6. Megnéztem itt, és a kérdésekben 3 hiba lehet: állító kérdés, hamis dilemma, személyes kétely.

  Személyes kétely: “Azt mondtad, hogy egy állítás nem lehet igaz, mert te nem hiszel benne, nem tudod végigkövetni azt, vagy hogy egy jelenség nem létezhet vagy egy dolog nem valósítható meg, mert te nem tudod és látod át hogyan is működhetne.” – Ez nyilván kizárható, mert semmilyen állítást nem vontam kétségbe ezzel a kérdéssel.

  Hamis dilemma: “A szóba jöhető alternatívák mesterséges leszűkítésén, bizonyos opciók elhallgatásán keresztül egy hamis választási dilemmát állítottál fel, hogy az általad favorizált alternatíva tűnjön a legelőnyösebbnek.” – Szerintem ez sem jellemző a kérdésemre, mivel nem választási lehetőségekről és nem eldöntendő kérdésről van szó.

  Állító kérdés: “Olyan kérdést tettél fel, amiben egyben tényszerűnek és/vagy elfogadottnak állítottál be olyan dolgokat is, amik vagy nem bizonyítottak vagy amikben korábban nem volt megegyezés a vitafelek között.” – Mit állítanék a kérdéssel? Azt, hogy felnőtt korban is bevallható egy bizonyos korig? Vagy hogy van korhatár? Mindkét értelmezést elég belemagyarázás jellegűnek érzem…

  Nem tudom kitalálni, mire gondolsz. Mit válaszolnál az eredeti kérdésemre, és milyen érveléstechnikai szempontra gondoltál?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s